Luukku logo

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Alta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä. Suosittelemme, että luet tämän läpi ennen kuin otat yhtyettä tukiryhmäämme, sillä löydät todennäköisemmin vastausksen täältä.

ENITEN KYSYTTYÄ

Luukku-sähköpostipalvelua ollaan muuttamassa mainoksettomaksi premium-sähköpostipalveluksi, jossa on monia huomattavia parannuksia.

Huomaa, että sinun tulee aktivoida tilauksesi jatkaaksesi Luukku-sähköpostipalvelun käyttöä. Löydät tietoa kaikista muutoksista täältä.

Tässä muutama kohokohta, jonka Luukku nyt tarjoaa:

 • Modernisoitu sähköposti: Uusi sähköposti on saatavilla tietokoneelle ja mobiililaitteille täällä: app.luukku.com
 • Mainokseton sähköposti: Olemme nyt poistaneet kaikki mainokset verkkosivuiltamme ja sähköpostistamme!
 • 10 GB tallennustila: Ei enää huolta postilaatikkosi täyttymisestä!
 • Yksityinen sähköposti: Emme käytä dataa saapuneista viesteistäsi mainostarkoituksiin
 • IMAP/SMTP: Asenna sähköposti tietokoneellesi, puhelimillesi ja tableteillesi käyttäen kolmannen osapuolen sovellusta
 • Paikallinen asiakastuki: Kaikki haluamasi apu ja opastus on saatavilla puhelimitse ja sähköpostitse – suomeksi
 • Roskapostisuodatin ja virussuojaus: Kehittyneet järjestelmämme minimoivat ei-toivotut sähköpostiviestit

Luukku-sähköpostipalvelua ollaan muuttamassa mainoksettomaksi premium-sähköpostipalveluksi, jossa on monia huomattavia parannuksia.

Mainoksien poistamisen vuoksi olemme riippuvaisia muista tulonlähteistä jatkaaksemme Luukku-sähköpostipalvelun tarjoamista. Uskomme, että tilaukseen perustuva malli on kannattavampi tulonlähde pitkällä aikavälillä mahdollistaen sähköpostipalvelun jatkuvan kehityksen.

Ymmärrämme, että tämä voi olla ei-toivottu muutos joillekin Luukun käyttäjille. On olemassa vaihtoehtoisia sähköpostipalveluita, joihin voi kirjautua ilmaisilla tileillä. Esimerkiki Googlella ja Microsoftilla on merkittävä markkinavoima miljardein sähköpostiosottein. Tämä antaa niille äärimmäiset taloudelliset skaalat ja mahdollisuuden tehdä rahaa muilla palveluilla ja mainosten avulla.

Luukku-sähköpostin asiakkaana otat osaa Internetin monimuotoisuuteen. Lupauksemme asiakkaillemme on, että emme koskaan myy tietoja sinusta tai sähköpostiviesteistäsi kolmansille osapuolille. Tarjoamme mainosvapaan sähköpostin ja jatkamme myös paikallisen puhelituen tarjoamista asiakkaillemme. Tarvitessasi apua voit puhua suomalaisen henkilön kanssa.

Toivomme, että jatkat Luukku-sähköpostipalvelun käyttöä tulevaisuudessa. Jos isnulla on kysyttävää tähän liittyen, ota yhteyttä Tukiryhmäämme.

Luukku-sähköpostipalvelua ollaan muuttamassa mainoksettomaksi premium-sähköpostipalveluksi, jossa on monia huomattavia parannuksia.

Tämä tarkoittaa myös, että toukokuun 24. päivän jälkeen Luukku-sähköpostin käyttö ilman maksettua tilausta ei ole mahdollista.

Huomaa, että toukokuun 24. päivästä lähtien sinulla tulee olla aktiivinen Luukku-tilaus jatkaaksesi Luukku-sähköpostipalvelun käyttöä. Tilauksen hinta on €5.99 kuussa tai €69.99 vuodessa.

Aktivoidaksesi tilauksesi, kirjaudu sähköpostiisi (sama salasana kuin aiemmin). Voit seurata ohjeita, jotka näkyvät kirjauduttuasi tai klikkaamalla “Asetukset”, “Tilini”, ja “Tilaa”.

Huomaa, että tilauksemme alkaa maksukortin rekisteröitymisestä lähtien. Lähetämme sinulle muistutuksen sähköpostimme tilaamisesta kun määräaika lähenee.

Jos olet jo ostanut tuotteen vanhassa Luukku-sähköpostissa, voit nähdä milloin tilisi vanhenee kirjautumalla sisään sähköpostiin ja klikkaamalla “Asetukset” ja sitten “Tilini”.

Huomaa, että meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta tarjota suoraa pankkisiirtoa tai SMS -maksua uudessa Luukku-maksujärjestelmässä. Siksi sinun tulee rekisteröidä maksukortti uudessa sähköpostissa.

Saadaksesi uuden salasanan, voit klikata “Unohdin salasanani” Luukku-sähköpostissa.

Jos tämä ei auta, ota yhteyttä Tukeen.

Mikäli aikaisempi Luukun salasanasi sisältää erikoiskirjaimia kuten ä tai ö, sinun tulee luoda tilillesi uusi salasana. Tämä onnistuu painamalla “Unohdin salasanan” linkkiä kirjautumissivulla, jonka jälkeen voit tilata salasanan palautuslinkin joko ilmoittamaasi puhelinnumeroon tekstiviestillä tai toissijaiseen sähköpostiosoitteeseesi. Otathan huomioon, että puhelinnumero ja sähköpostiosoite tulee olla jo ennestään ilmoitettuna palautuslinkin lähetystä varten.

Näin tapahtuu, koska selaimesi “muisti” salasanasi. Sinun tulee kirjoittaa salasanasi uudelleen kirjautuaksesi sisään.

Jos olet unohtanut salasanasi, käytä yhtä näistä ohjeista (riippuen selaimestasi):

Jos yllä oleva tieto ei auta, voit klikata “Unohdin salasanani” kirjautuessasi sisään.

SÄHKÖPOSTIKYSYMYKSET

Voit käyttää seuraavia asetuksia lähettääksesi ja vastaanottaaksesi viestejä sähköpostiohjelmalla/sovelluksella:

Saapuvat viestit:
Isäntänimi: mail.luukku.com
Käytäjätunnus: sinun-sähköposti-osoitteesi@luukku.com
Salasana: sinun Luukku-salasanasi (sama kuin ennen)

Lähtevät viestit:
Isäntänimi: smtp.luukku.com
Käyttäjätunnus: sinun-sähköposti-osoitteesi@luukku.com
Salasana: Sinun Luukku-salasanasi (sama kuin ennen)

Muuta:

Palvelin vaatii tunnistautumisen käyttäjätunnuksella ja salasanalla: Kyllä

Vaadi kirjautumista turvallisella salasanan vahvistamisella (SPA): Ei.

Suosittelemme IMAP:in käyttöä. On usein helpompaa uudelleenladata tili, jos sähköposti ei toimi (varmista, että teet paikallisesti tallennetuista sähköposteista varmuuskopiot).

Hyväksymme kaikki yleiset porttien ja turvallisuustyyppien/salausmetodien käytön ja sinä voit antaa sähköpostiohjelman valita tämän automaattisesti. Muussa tapauksessa suosittelemme seuraavaa:

 • Saapuvat viestit: IMAP port (SSL / TLS): 993
 • Lähtevät viestit: SMTP port (SSL / TLS): 465

Jos käytät Outlookia Macilla, saatat havaita ongelmia, jossa sähköpostiongelma luo automaattisesti suuria määriä uusia kansioita sähköpostitilillesi.

Tämä ongelma aiheutuu virheestä Microsoftin Outlookissa ja ainoa ratkaisu tämän välttämiseksi on poistaa Outlook tilisi ja lisätä se takaisin.

Voimme auttaa sinua postilaatikkosi tyhjentämisessä, kun vahvistat, että olet poistanut Outlook-sähköpostitilisi (se voidaan liittää takaisin välittömästi, jos haluat).

Huomaa, että on suositeltavaa varmuuskopioida kaikki sähköpostiviestisi ennen Outlook-tilisi poistamista. Tämä on erityisen tärkeää, jos käytät POP3:a IMAP:in sijaan.

Kun olet poistanut ja uudelleenasentanut Outlook-sähköpostitilisi, sinulla on pääsy samoihin sähköposteihin kuin kirjautumalla sähköpostiin. Tarkista sen vuoksi ensiksi että kaikki tarvitsemasi sähköpostit ovat siellä.

Sähköpostista PC:llä/MAC:lla:

 • Poistaaksesi sähköpostiviestin sinun tulee avata se ja klikata roskakori-kuvaketta ylhäältä oikealta
 • Poistaaksesi monta sähköpostiviestiä tai poistaaksesi sähköpostiviestin avaamatta sitä, pidä ctrl-näppäin painettuna ja valitse poistettavat sähköpostit. Paina sitten roskakori-kuvaketta tai näppäimistön delete-näppäintä
 • Voit valita myös monta sähköpostia peräkkäin pitämällä pohjassa Shift-näppäintä

Sähköpostista kännykällä/tabletilla:

 • Voit tallentaa sähköpostit swaippaamalla (eli pyyhkäisemällä viestit) postilaatikon oikealle puolelle
 • Toinen vaihtoehto on vaihtaa viestit poistettavaksi, kun swaippaat oikealle. Voit tehdä tämän klikkaamalla kolmea pistettä ylhäältä oikealta ja sitten valitsemalla “Pyyhkäisyasetukset”.
 • Muussa tapauksessa sinun täytyy avata viesti ennen sen poistamista klikkaamalla Roskakori-kuvaketta

Jos haluat poistaa tai siirtää useampia sähköposteja kerralla, sinun pitää ensin merkitä ne.

Tehdäksesi sen, klikkaa “Valitse” sähköpostilistan yläpuolella olevasta valikosta.

Sitten valitse:

 • “Valinta” jos haluat valita sähköpostit jotka merkitään;
 • “Kaikki” jos haluat valita kaikki sähköpostit.

Kun tämä on tehty voit siirtää / poistaa valitut sähköpostit tavalliseen tapaan.

 Jos saat ei toivottuja sähköposteja postilaatikkoosi voit merkitä nämä roskapostiksi seuraavalla tavalla:

Painike tekee kaksi asiaa:

 • Se siirtää sähköpostin roskapostiin
 • Se merkitsee lähettäjän estolistalle, jotta tulevaisuudessa viestit tältä samalta lähettäjältä menevät automaattisesti
  roskakoriin.

Voit tehdä “Roskaposti” kansiossa oleville viesteille päinvastoin:

 • Viesti siirretään saapuneet-kansioon
 • Lähettäjä siirretään sallittujen listalle ja tulevaisuudessa viestit tältä samalta lähettäjältä eivät mene enää roskapostiin vaan saapuneisiin.

Huomaa, että voit hallita sallittujen ja estettyjen listaa sähköpostissa klikkaamalla Asetukset -> Sallitut / Estetyt lähettäjät.

Jos saat seuraavan virheilmoituksen: End-of-data rejected: Mailbox is not allowed to send mail, due to spam complaints [FLAGSPAM]:

 • Tiliäsi on todennäköisesti käytetty roskapostin lähettämiseen ja olemme siksi estäneet mahdollisuuden lähettää sähköpostia tililtä.
 • Sinun täytyy vaihtaa salasana aktivoidaksesi lähettämisen uudelleen.
 • Kirjaudu sähköpostiin, klikkaa “Asetukset” ja sitten “Salasana“. Vaihda uuteen, vahvaan ja ainutlaatuiseen salasanaan (jota et käytä missään muussa yhteydessä).
 • Kun olet vaihtanut salasanan, tilisi avataan välittömästi viestien lähettämiseen.

Huomaa, että oletuksena meillä on 75 lähtevien viestien päivittäisraja.

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tästä.

TILAUS JA MAKSAMINEN

Tehdäksesi muutoksia tiliisi tai tilaukseesi, kirjaudu sähköpostiin ja klikkaa “Tilini“.

Valitettavasti tämänhetkinen järjestelmämme tarjoaa maksun ainostaan kortilla, joten sinun tulee rekisteröidä pankki-/luottokortti aktivoidaksesi tilauksesi.

Meillä on käytössä maksuratkaisu Stripeltä, yhdeltä maailman suurimmista maksutavan toimittajista.

Maksukorttisi tiedot varastoidaan ainostaan heidän palvelimilleen käyttäen suojattua yhteyttä.

Kuten kaikissa tekemissäsi verkko- ja fyysisissä maksuissa, sinun tulee päättää itse luotatko myyjään, jolle annat kortin tiedot; ja on aina hyvä olla kriittinen.

Tässä muutamia hyviä varotoimenpiteitä:

 • Käytä luottokorttia pankkikortin sijasta
 • Muista, että kortin myöntäjä on vastuussa petoksesta tai korttisi väärinkäytöstä
 • Harkitse yhden kortin käyttämistä verkkomaksuihin ja toisen kortin käyttämistä päivittäisostoksiin. Sillä tavoin voit käydä yhä ruokakaupassa, jos olet altistunut “verkkokorttisi” väärinkäytölle

Ota meihin yhteyttä, jos sinulla on lisää kysyttävää maksusta ja turvallisuudesta.

Me tarjoamme perhealennuksen!

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla tai taloudellasi on kolme tai neljä sähköpostitiliä, sinun tarvitsee maksaa vain kahdesta näistä. Jos sinulla on viisi tai kuusi sähköpostitiliä, sinun tarvitsee maksaa vain kolmesta näistä.

Voit ottaa yhteyttä Tukiryhmäämme hyödyntääksesi tämän tarjouksen.

Tilausehdot löytyvät käyttöehtojemme kohdasta “Tilaus”.

Jos olet päättänyt sulkea Luukku-tilisi, sinun täytyy suorittaa muutama tärkeä vaihe.

Ensinnäkin on tärkeää, että lähetät uuden sähköpostiosoitteen kaikille kontakteillesi, jotta he tietävät miten tavoittaa sinut vastaisuudessa.

Toiseksi sinun tulee varmistaa, että päivität sähköpostiosoitteesi kaikkiin julkisiin/yksityisiin rekistereihin ja verkkosivuihin (esim. verkkopankkiisi, someen jne.), koska sinulla ei ole enää pääsyä sähköposteihin, jotka on lähetetty vanhaan luukku.com -osoitteeseesi.

Kolmanneksi sinun tulisi siirtää olemassa olevat sähköpostisi ja yhteystiedot uuteen sähköpostipalveluun.

Kuinka siirtää sähköpostiviestisi

Suosittelemme Gmailin käyttämistä, koska se helpottaa sähköpostiesi ja yhteystietojen siirtämistä.

Tästä löydät ohjeen kuinka tuoda sähköpostit ja yhteystiedot Luukusta Gmailiin. Tämä tehdään suoraan Gmailissa (sinun tulee avata Gmail-tili ensin).

Huomaa, että Gmail ei tue kansioita. Jos haluat siirtää myös viestit, jotka ovat kansioissa, sinun tulee ensin siirtää ne Luukun saapuneet-kansioon. Huomaa myös, että oletuksena Gmail-viestit poistetaan Luukusta sen jälkeen kun ne on ladattu Gmailiin.

Jos haluat siirtyä toiseen sähköpostipalveluun, helpoin tapa siirtää sähköpostisi on liittää Luukku-tilisi sähköpostiohjelmaan (kuten Outlook). Voit sitten tallentaa paikallisen kopion valitsemalla vie tai tallenna arkisto sähköpostiohjelmassa. Jos sinulla on toinen sähköpostitili samassa sähköpostiohjelmassa, voi olla mahdollista siirtää viestit toiselle sähköpostitilille siellä.

Lisätietoa, kuinka liittää Luukku-tilisi sähköpostiohjelmaan, katso kysymys “Käytän sähköpostiohjelmaa tai sovellusta, mitä asetuksia minun tulisi käyttää?” tällä sivulla.

Jos sinulla on kysyttävää tästä, ota yhteyttä – autamme sinua mielellämme!

Kuinka poistaa Luukku-sähköpostitili

Poistaaksesi Luukku-sähköpostitilisi sinun tulisi kirjautua sähköpostiin, klikata “Tilini” ja sitten “Poista tilini pysyvästi”. Silloin tilisi suljetaan välittömästi ja 90 päivän kuluttua kaikki postilaatikkosi sisältö poistetaan pysyvästi (tämä mekanismi varmistaa, että voit halutessasi saada edelliset viestisi takaisin 90 päivän sisällä).

Jos haluat, että sähköpostitilisi poistetaan pysyvästi välittömästi, voit lähettää meille sähköpostia tästä Luukku Tukiryhmälle. Tämän tehdäksesi sinun tulee lähettää viesti tililtä, jonka haluat poistettavan. Ehdotamme myös, että syötät vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen, johon voimme lähettää sinulle vahvistusviestin tai vaadittuja selvityksiä ennen kuin tili poistetaan lopullisesti.

Jos et aktivoi tilausta ennen toukokuun 24. päivää, tilisi suljetaan. 90 päivän kuluttua kaikki viestisi poistetaan pysyvästi.

Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Ota rohkeasti yhteyttä!

Luukku.com käyttää evästeitä varmistaakseen, että saat parhaan kokemuksen verkkosivuillamme Lue lisää